Niin se viikko taas tujahti ja pölypallot lentelevät krapulan- sekä tonnikalanhuuruisessa soluhuoneessani. Tärkeitä asioita ei koko viikon aikana tapahtunut. Enimmäkseen pohdin mitä syön, juon ja missä määrin. Vessaan en useinkaan päässyt, tässä yhteisössä se on yleensä varattu neljän aikaan yölläkin. Älkääkä kysykö, missä tarpeeni teen!

Jalkapallon EM2012-karsintalohkot arvottiin. Itse myöhästyin hitusen jännittämiseltä, mutta voisin vaikkapa vähän puida Suomen lohkoa. Mielenkiintoinenhan siitä lopulta tuli, hieman kaksijakoinen. Hollanti on pelätty ja arvostettu futismahti, jolta pisteiden saaminen tuottaa tuskaa. Hienoa, että Litmasen Jari saa pelata viimeisissä karsinnoissaan juuri "toista kotimaataan" Hollantia vastaan.

Aina yhtä jännäkakat housuun heittävä Ruotsi on mukava lisä lohkossa. Onhan meillä suomalaisilla varsin hienot muistot länsinaapurimme kohtaamisista (MM95 nevefögöt)!

Neloskorista mukaan mahtui Unkari. Ja sekös pistää borssikeiton kiehumaan! Monet muistavat MM98-karsinnan, jossa Suomelta MM-karsintapaikan vei lisäajalla juuri Unkari, vieläpä maalivahtimme Tepi Moilasen takapuolen kautta kimmonneella osumalla... Sateinen olympiastadion itki, mutta nyt voimme antaa samoin mitoin takaisin!

San Marino ja Moldova ovat sitten oma lukunsa ja toivottavasti pisteautomaatit Suomelle. Varsin mielenkiintoinen lohko siis kaiken kaikkiaan. Jospa näistä karsinnoista syttyisi se suomijalkapallon tuhkimotarina. Saako Litti vielä mahdollisuuden pelata arvokisoissa? Palaako Jässi Jääskeläinen maalille, voiko Suomi edes pärjätä kokemattomilla molareilla? Onko Stuart Baxterin asema taattu, vaikka karsinta kuivuisi jo alussa kasaan?

Tärkeitä kysymyksiä, mutta huomasin, että kirjoituksestani tuli pelkästään jalkapalloaiheinen. Väliäkös sen.

Anssi